Κουφονήσια: Γιατί μια φορά στον παράδεισο ποτέ δεν είναι αρκετή!

Κουφονήσια: Γιατί μια φορά στον παράδεισο ποτέ δεν είναι αρκετή!

Τα άλλοτε απομονωμένα και σε πολλούς άγνωστα Κουφονήσια, τα τελευταία χρόνια έχουν μετατραπεί σε ανερχόμενο προορισμό!

Δείτε γιατί μια φορά σε αυτόν τον παράδεισο ποτέ δεν είναι αρκετή! Στην πραγµατικότητα τα Κουφονήσια είναι τέσσερα νησιά, (Το Άνω Κουφονήσι, Το Κάτω, η Κέρος και το Γλαρονήσι) αλλά µόνο το ένα είναι κατοικηµένο, το Πάνω Κουφονήσι ή απλώς Κουφονήσι. Σταδιακά γίνεται όλο και συχνότερος προορισµός κυρίως Ελλήνων ταξιδιωτών συµπεριλαµβανοµένων εκείνων που επιλέγουν πιο εναλλακτικούς τρόπους διακοπών, δηλαδή campers οι οποίοι κατασκηνώνουν στις καταπληκτικές παραλίες του νησιού, που εµπνέουν µια χαλαρή ατµόσφαιρα που παραπέµπει σε παλιότερες δεκαετίες…

Στα Κουφονήσια τα πράγµατα είναι απλά.. Αυθεντικές ελληνικές εικόνες, νησιώτικη αύρα, φιλόξενοι κάτοικοι, επιβλητικά πανέµορφα τοπία, παλιά ήθη, έθιµα και συνήθειες…Οι ντόπιοι µάλιστα στην πλειοψηφία τους ασχολούνται ακόµα και ζουν αποκλειστικά από την αλιεία. Τα ρολόγια µάλλον δεν χρειάζονται εδώ…Φως, χρυσές αµµουδιές και το απέραντο γαλάζιο και της θάλασσας και του ουρανού, είναι οι “σειρήνες” του νησιωτικού αυτού συµπλέγµατος… Κουφωνήσια Ελλάδα Τι θα δείτε και θα κάνετε στα Κουφονήσια Βόλτα με βάρκα Κάντε µια βόλτα µε βάρκα στο Κάτω Κουφονήσι το οποίο µάλιστα φηµίζεται (εξίσου µε το Άνω Κουφονήσι) για τις εκπληκτικές παραλίες του. Στιγµές χαλάρωσης και ηρεµίας σε ένα ανόθευτο φυσικό τοπίο και το Αιγαίο να απλώνεται µπροστά σας απέραντο…Μάλλον η καλύτερη αίσθηση διακοπών! Επίσης τόσο στο Κάτω όσο και στο Άνω πραγµατοποιούνται πεζοπορίες σε συναρπαστικά µονοπάτια για τους λάτρεις του είδους.

Επισκεφτείτε την Κέρο Αποτελεί έναν εξαιρετικό και σηµαντικότατο αρχαιολογικό χώρο καθώς ανασκαφές έχουν φέρει στο φως ευρήµατα της πρωτοκυκλαδίτικης περιόδου 3.200 – 2.000 π.Χ. Τόσο µοναδικά, ιδιαίτερα και σηµαντικά που αποτέλεσαν πηγή έµπνευσης καλλιτεχνών τους µεγέθους του Πάµπλο Πικάσο και του Κονσταντίν Μπρακούζι. Η Κέρος δεν κατοικείται από το 1968 και δεν θα βρείτε πόσιµο νερό. Δείτε το…µάτι του διαβόλου Ανάµεσα στις παραλίες Πλατιά Πούντα και Πορί θα συναντήστε το «Μάτι του Διαβόλου». Πρόκειται ένα εκπληκτικό φυσικό αξιοθέατο µια σπηλιά στα βράχια µε µια τεράστια τρύπα στο εσωτερικό της, από όπου περνάει µε δύναµη το θαλασσινό νερό που φέρνουν τα κύµατα. Στην γύρω περιοχή υπάρχουν και άλλοι παρόµιοι γεωλογικοί σχηµατισµοί, αλλά δεν είναι τόσο εντυπωσιακοί. Tip. Μπορείτε να πάτε µε τα πόδια ή µε ποδήλατο από το µονοπάτι που κινείται παράλληλα µε τη νότια ακτογραµµή του νησιού. Επίσης µε καΐκι από τη θάλασσα.

Πηγή travelstyle


Print   Email

Related Articles